XXX

Werkgelukdeskundige: een beroep met toekomst

Op de site van de nationale beroepengids staat een overzicht van 21 nieuwe beroepen met toekomst. Op de tweede plaats staat de Werkgelukdeskundige (of werkgelukadviseur). Een werkgelukdeskundige is een manager of stafmedewerker die zich bezighoudt met het vergroten van de geluksbeleving op de werkvloer. De Werkgeluksdeskundige doet dit onder andere door het geven van workshops en (team)coaching en –training gericht op persoonlijk leiderschap en het geven van inspiratiesessies. Daarnaast geeft de Werkgelukdeskundige kennis en inzichten over gelukkig werken of implementeert hij of zij tools of systemen waarmee de geluksbeleving van medewerkers kan worden bevorderd en/of gemeten.

Wil je je ook ontwikkelen tot Werkgelukdeskundige of Werkgelukadviseur, volg dan de unieke opleiding tot Werkgelukdeskundige.Deze driedaagse opleiding wordt door het HappinessBureau gegeven en de volgende onderwerpen komen aan bod:

  • De principes van werkgeluk, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten;
  • Hoe je werkgeluk en werkplezier in je organisatie kunt meten;
  • Welke instrumenten je kunt inzetten om werkgeluk en werkplezier te vergroten;
  • (Inter)nationale voorbeelden van organisaties die gelukkig werken al succesvol in de praktijk toepassen;
  • Praktische tools, fun-werkvormen en inspirerende oefeningen die je direct in je organisatie kunt gebruiken.

Na de opleiding weet je hoe medewerkers zelf hun werkgeluk kunnen vergroten, hoe je dit als organisatie kunt faciliteren, wat gelukkig leidinggeven inhoudt en hoe je dit toepast en ook hoe je succesvol veranderingen te weeg brengt met als doel een gelukkige(re) organisatie te worden. 

Om te zien hoe gelukkig werken er in de praktijk uit ziet maakt een presentatie door een bedrijf dat gelukkig werken al succesvol in de praktijk toepast onderdeel uit van de opleiding. Wil je een detailoverzicht ontvangen van welke onderwerpen tijdens de drie dagen aan bod komen, stuur dan een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Praktische informatie
Data waarop de opleiding wordt gegeven zijn:
  • 16 januari, 30 januari en 14 februari 2020 (Zoetermeer)
  • 25 maart, 15 april en 6 mei 2020 (omgeving Amersfoort)
  • 3 juni, 17 juni en 1 juli 2020 (Zoetermeer)
  • 3 september, 17 september en 8 oktober 2020 (Zoetermeer)
  • 19 november, 3 december en 17 december 2020 (Zoetermeer)

De opleiding bestaat uit drie losse trainingsdagen met steeds twee of drie weken ertussen.
De kosten van de opleiding bedragen € 1649,- (ex btw). Er bestaat ook de mogelijkheid om de opleiding in-company te organiseren. Neem hiervoor contact met ons op.

Indien je een dag verhinderd bent, kun je de dag inhalen bij een latere editie van de opleiding. Betalingsvoorwaarden bij cancelling deelname: 100% restitutie tot 4 weken voor aanvang, 50% restitutie tot 2 weken voor aanvang, daarna geen restitutie meer. Vervanging door een collega is mogelijk.

In verband met het interactieve karakter van de opleiding wordt er gewerkt in kleine groepen. Je kunt je hier aanmelden voor de opleiding. 

Verder is het goed om te weten dat, naast de driedaagse Opleiding Werkgelukdeskundige, het HappinessBureau samen met de Erasmus Universiteit Rotterdam (EHERO) een zesdaagse opleiding Werkgelukdeskundige op post-HBO-niveau verzorgt voor zowel de Fontys Hogeschool HRM en Psychologie als de Academie Mens en Arbeid van de Hogeschool Saxion en de Hogeschool Leiden. Dit draag bij aan onze doelstelling om de opleiding voor deelnemers in heel Nederland beschikbaar te maken.

Gewaardeerd met een 8,8
De opleiding wordt door de deelnemers gemiddeld met een 8,8 beoordeeld! En dit is wat ze erover zeggen:

"Goed evenwicht tussen theorie en praktijk. Helder gebracht. Zeer bruikbaar om direct mee aan de slag te gaan. Interactief en wetenschappelijk onderbouwd"

"Goede afwisseling tussen werkvormen en theorie. Veel informatie op de partnersite. Alle documentatie wordt ter beschikking gesteld. Het is fijn om daarmee aan het werk te kunnen gaan en mijn eigen vorm tussen de beschikbare informatie te zoeken. De Roadmap for Happiness@work vond ik héél prettig. En goed om te oefenen met een praktijkcasus”

"Wat ik waardeer aan de opleiding zijn de verschillende modellen die worden aangereikt, de opdrachten (want dan ervaar je het zelf in de praktijk), de 'harde’ cijfers en het op de derde dag bij elkaar komen van alle theorie en praktijk."


Aanvullende ondersteuning na de opleiding
Het HappinessBureau biedt deelnemers van de opleiding aanvullende ondersteuning in de vorm van een partnership programma. In de brochure (.pdf) vind je meer informatie over dit programma. Wil je het eerste half jaar na de opleiding gebruikmaken van deze aanvullende ondersteuning, dan kun je dit aangeven op het aanmeldingsformulier en betaal je slechts € 749,- (ex btw) (in plaats van € 894,- (ex btw)). Heb je vragen over het partnershipprogramma, neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Onze klanten: